הטלפונים הסלולריים הביאו למהפכה בחיינו. תחילה הם היו פתרון תקשורת אשר אפשר לנו לנהל עסקים, להגיב למצבי חירום ולהיות בקשר עם המשפחה והחברים מכל מקום ובכל רגע נתון. אחר כך נוספו להם גם פונקציות נוספות ומשם אתם כבר מכירים את המשך הסיפור. לרגע אחד איננו נפרדים מהטלפון הנייד, אך לצד התועלת הגדולה בשימוש בטלפון הנייד הוא יכול להוות גם סכנה גדולה. זה לא הטלפון עצמו, אלא השימוש שאנו עושים בו. אתם בטח כבר מבינים על מה אני מדבר – שימוש בטלפון הנייד בזמן הנהיגה.

טלפונים ונהיגה אינם הולכים יחדיו. כאשר הטלפון משתלט על תשומת ליבנו הוא מסיח אותנו מהנהיגה. בזמן הנהיגה עלינו להיות ערניים ולהגיב מהר, שתי העיניים שלנו צריכות להיות על הכביש ושתי הידיים שלנו צריכות להיות פנויות לצורך נהיגה, אחיזת ההגה ותפעול הרכב. השימוש בטלפון הנייד בזמן הנהיגה הוא אסור על פי חוק. עלינו לגלות אחריות אישית עבורנו, עבור הנוסעים ברכב ,הנהגים האחרים בכביש וגם הולכי הרגל, ולהימנע משימוש בטלפון הנייד בזמן נהיגה.

טלפונים ניידים ותאונות דרכים

על פי מחקר אשר ביצעה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, השימוש בטלפון הנייד במהלך נהיגה מגדיל פי 10 את הסיכוי לתאונת דרכים, שימוש בטלפון הנייד מתייחס לכתיבה או קריאה של הודעת טקסט, חיפוש אנשי קשר, הגדרת יעד באפליקציית ניווט וכל התעסקות אחרת בטלפון. למרות שעל פי חוק מותר לנהוג ולשוחח בשימוש של דיבורית ייעודית,אך בפועל גם זה מסיח את דעתו של הנהג/ת ומומלץ להימנע מכך.

על פי אגף התנועה במשטרת ישראל, השימוש בטלפון הנייד הוא הגורם מספר 1 לתאונות דרכים.נתונים בהחלט מדאיגים.

על פי מחקר של ה NSC (רשות הבטיחות הלאומית בארצות הברית),27% מכל תאונות כלי הרכב הן תוצאה של שימוש בטלפון סלולרי. במספרים מוחלטים אנו מדברים על 1.6 מיליון תאונות בשנה וכ 390,000 פציעות שנגרמו כתוצאה של כתיבת הודעות במהלך הנהיגה, בארצות הברית.

בוודאי שכולנו מסכימים על כך שנהיגה בשכרות מעלה את הסיכון לתאונה באופן ניכר, על פי מחקרים כתיבת הודעת טקסט בזמן נהיגה מעלה את הסיכוי לתאונת דרכים פי 6 בהשוואה לנהיגה בשכרות.

המסקנה היא ברורה – שימוש בטלפון במן נהיגה הוא סכנה גדולה לנהג ולמשתמשי הדרך.

על מנת להילחם בתופעה המסוכנת נחקקו חוקים מחמירים ונערכים מבצעי אכיפה וגם הסברה.
החוק נועד להבטיח שתתרכזו אך ורק בנהיגה ולא בדברים אחרים, לכן כאשר מדובר בטלפון נייד החוק הוא מחמיר ביותר. על פי החוק שימוש בטלפון נייד במהלך הנהיגה יוביל לקנס של 1000 ש“ח ו 8 נקודות (כאשר מדובר בעבירה חוזרת או בשילוב של עבירה נוספת השוטר יכול להגיש לנהג/ת זימון לבית משפט אשר עלול להוביל גם לפסילת רישיון הנהיגה ועונשים נוספים.

למזלנו ישנם פתרונות טכנולוגיים מצוינים אשר יכולים לסייע לנו. הדבר הבסיסי ביותר הוא להתקין מכשיר דיבורית קבוע ברכב. בעזרת המכשיר ואף בעזרת שימוש בפקודות קוליות נוכל לשוחח בטלפון הנייד ללא התעסקות בטלפון.

למעשה בעזרת אפליקציות כמו סירי נוכל אפילו להכתיב הודעות טקסט. אך ברמת העיקרון יש לצמצם ולהימנע משימוש בסלולר במהלך הנהיגה.

חשוב להדגיש מספיק לאחוז את הטלפון הנייד כדי לבצע עבירת “שימוש בטלפון בזמן נהיגה” אפילו אם לא דיברתם ואפילו אם לא קראתם/כתבתם כלום.

סעו בזהירות ושמרו על חייכם בדרכים.

 

בברכה,

עו”ד גילי קרמר